Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, anunţă că se lucrează la modificarea a zeci de normative de construcţii privind obiective de interes public. Modificările sunt făcute în contextul în care normativele în vigoare sunt vechi, unele de peste două decenii.

“După foarte mulţi ani, Ministerul Dezvoltării are un pachet întreg de normative de construcţii, practic o să reînnoim întregul pachet de normative de construcţii, normative de construcţii în vigoare astăzi marea lor majoritate sunt din anii ’97-2003. Anul trecut am aprobat primul normativ de construcţii pe creşe, care a venit după 24 de ani de la fostul normativ de construcţii pe creşe.

Acum câteva săptămâni a apărut în Monitorul Oficial normativul de construcţii pentru şcoli şi licee şi în total avem încă în pregătire 41 de astfel de normative de construcţii pe diferite investiţii. Cam jumătate dintre ele se regăsesc deja pe site-ul Ministerului, în transparenţă decizională. Ele privesc investiţii de tipul dispensare, ambulatorii, spitale, grădiniţe, parcări, lucrări de apă-canalizare, pentru toate acestea vom avea în 2022 normative de construcţii actualizate, pe tehnologii şi materiale de construcţii de anul 2022”, a afirmat ministrul Dezvoltării, luni după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă la Braşov, potrivit news.ro.

Potrivit lui Cseke, normativul din 1999 pentru construcţia de creşe prevedea ca pentru fiecare copil să fie alocaţi cel puţin 100 de metri pătraţi suprafaţă verde, noul normativ introdus în vara lui 2021 reducând la 10 metri pătraţi suprafaţa de teren pe care fiecare creşă trebuie să o aibă pentru fiecare copil ce poate fi înscris.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentNicolae Ciucă, BILANȚ după 7 luni de guvernare: „Am reușit să progresăm social și economic”
Articolul următorCseke Attila despre creșterea prețurilor: ”Pentru proiectele care se derulează prin Ministerul Dezvoltării aproape 1.000 de contracte au fost ajustate”