Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a cerut Ministerului Sănătății ca școlile să se închidă exclusiv în localitățile carantinate. “Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise”, a afirmat Cîmpeanu. Ministrul a făcut și o solicitare oficială pentru modificarea cadrului legal. 

Sorin Cîmpeanu a transmis o adresă ministerului Sănătății, în care cere analizarea „cu celeritate” a propunerii sale de modificare a Ordinului nr. 3235/93/2021, astfel încât „școlile trec în sistem online numai în situația în care la nivelul localității este declarată starea de carantină.”, potrivit edupedu.ro.

Un articol din documentul citat precizează că „Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, prin raportare la prevederile art. 3, cu excepția depășirii pragului de 6 la mie unde intrarea în carantină se aplică imediat.”

„Nu accept să se închidă școlile și să rămână toate celelalte deschise! Când se intră în carantină, închidem și școlile. Până atunci, suntem consecvenți principiului că școlile se închid ultimele”, a declarat Cîmpeanu potrivit realitatea.net.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCulisele statului paralel, ora 18:00 – Tepro Iași, o altă privatizare eșuată în România post-decembristă
Articolul următorDan Motreanu, apel pentru cetățenii UE afectați de BREXIT