Vizita de lucru de la Brașov a ministrului Tánczos Barna  și a secretarului de stat Ionuț Sorin Banciu a  continuat, în această dimineață, cu  o acțiune de plantare care a avut loc în Pădurea Dealul Melcilor, din județul Brașov.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Regiei Publice a Pădurilor KRONSTADT, ai Gărzii Forestiere, voluntari și studenți de la Facultatea de Silvicultură și Exploatări din Brașov. Pădurea Dealul Melcilor are o suprafață de 2,1 ha și face parte din Rezervația Naturală Muntele Tâmpa. Acțiunea de astăzi a fost una de completare a puieților  din specia de pin negru, care nu au reușit să se aclimatizeze în această perioadă.

„Nu întâmplător, astăzi, în ultima zi din Luna Pădurii, ne aflăm la Brașov, la această acțiune de plantare. Vrem să atragem atenția asupra acestor acțiuni de plantare. România a  pregătit în PNNR un proiect extrem de ambițios  de creștere a suprafețelor împădurite în următorii 5 ani, avem peste 700 de milioane de euro disponibili pentru aceste plantări. Săptămâna trecută am pregătit o ordonanță de urgență prin care sprijinim acest program, nu doar până la faza de plantare, ci încă 20 de ani după aceea putem să plătim o subvenție –pentru sechestrare de carbon, o subvenție semnificativă, comparabilă cu venitul pe hectar din agricultură – 456 de euro va fi prima de sechestrare de carbon anuală. Prin această măsură încurajăm programul, îl facem atractiv, sistemul informatic este în pregătire, avem deja notificările trimise la Comisie – notificarea pentru plantarea noilor suprafețe și pentru replantarea suprafețelșor de pădure afectate”,  a declarat ministrul Barna Tánczos. 
 
De asemenea, 24.000 de ha vor fi plantate la nivel național, prin cele două campanii de împădurire din primăvară și toamnă. Pe lângă lucrările de regenerare a pădurilor, naturale și artificiale, care se vor executa în 2022, Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva va efectua și lucrări de completare a plantațiilor înființate în anii anteriori, precum și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de diverși factori dăunători (seceta, incendii etc.).

SURSĂ: FACEBOOK / MINISTERUL MEDIULUI

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentKelemen Hunor: “Uniunea noastră va întări relaţia de parteneriat cu FIDESZ şi cu guvernul care va fi instalat în mai”
Articolul următorCseke Attila: o singură lege și autorizații de construcții de la un singur ghișeu