Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că riscurile poluării apelor teritoriale ucrainene din Marea Neagră sunt minime, iar „propagarea unei eventuale poluări până în apele teritoriale române este imposibilă”.

„După informaţiile false privind poluarea aerului – combătute astăzi în repetate rânduri de specialiştii MMAP – au apărut speculaţii şi în privinţa riscului de poluare a Mării Negre. Riscurile poluării apelor teritoriale ucrainene din Marea Neagră sunt minime, iar propagarea unei eventuale poluări până în apele teritoriale române este imposibilă”, a afirmat Tanczos Barna, citat de News.ro

El a precizat că specialistii MMAP monitorizează permanent calitatea apei la nivel naţional, inclusiv la Marea Neagră.

Datele furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus arată că, în următoarele zile, deasupra României concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate, a anunţat, marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie. De asemenea, particulele în suspensi vor fi în limitele normale. La rândul lor, reprezentanţii DSU au reclamat că mesajul despre prezenţa unui nor toxic este fake-news.

 

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAmbasadorul rus la București, DISCURS DELIRANT: Dacă Occidentul n-a răspuns, avem metode militare
Articolul următorSe incheie o epoca. Verdict definitiv al instanței: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea!