Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, medaliat cu argint la ciclism, în proba de urmărire pe 4.000 de metri (C4), la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, a declarat, joi, la sediul Romfilatelia, cu ocazia lansării mărcii poştale “Medalii paralimpice 2020”, că nu şi-a închipuit vreodată că imaginea sa va ajunge pe un timbru.

“Chiar am avut o colecţie de timbre în copilărie şi am fost foarte pasionat, dar nu mi-am închipuit că vreodată în viaţa mea voi ajunge eu pe un timbru, este o surpriză extraordinară. Chiar mă gândesc ca la cei mai importanţi oameni din viaţa mea să le trimit câte o scrisoare cu timbrele pe care apar eu”, a declarat Novak.

Directorul general al Romfilatelia, Cristina Popescu, a subliniat importanţa acestui timbru în lumea filatelică.

“Cred că sunteţi un exemplu pentru noi şi pentru generaţiile tinere. Important este că aceste timbre rămân în colecţii, iar atunci când vorbim despre filatelie vorbim şi despre aceste medalii pe care dumneavoastră le-aţi obţinut cu o voinţă admirabilă”, a spus Cristina Popescu.

Romfilatelia a introdus în circulaţie emisiunea de mărci poştale “Medalii paralimpice 2020”, pentru a onora performanţele obţinute de sportivii români la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Cele două timbre ale emisiunii, ambele cu valoarea nominală de 9 lei, sunt dedicate lui Eduard Novak, care a obţinut medalia de argint la ciclism, în proba de urmărire pe 4.000 de metri (C4), şi lui Alexandru Bologa, câştigător al medaliei de bronz la judo, categoria 60 kg, nevăzători.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDan Motreanu: “Am solicitat președintei Comisiei Europene urgentarea procedurii pentru primirea României în Spațiul Schengen “
Articolul următorMinistrul Cseke Attila despre vaccinarea obligatorie: ”Vom veni în câteva zile cu anumite soluții”