Analistul politic consideră că politicienii au început să facă declarații una mai penibilă ca alta, iar asta ne arată că nu știu ce să mai facă mai departe, iar ideile pe care le spun sunt aceleași.

„Așa pot cei din coaliția de guvernare să comunice. Atâta pot ei! Cât avem pe stânga progresiștii și suveraniștii pe dreapta, PSD și PNL nu prea mai au loc în Europa și nici mari diferențe nu sunt. PSD și PNL nu au loc separat, mai ales liberalii, că au ajuns la un prag de 15%. Electoratul nu-i făcut din idioți. E o poveste frumoasă, cea spusă de Ciucă, cu măicuța care l-a „luminat” să aleagă parteneriatul cu social democrații. Nu știu de ce a spus, dar cred că nemulțumirile sunt extrem de mari în partid și probabil s-a simțit nevoit să apeleze la divinitate. De partea cealaltă, cu Ciolacu care a spus că cele două partide sunt „condamnate să meargă împreună”, este vorba de o greșeală de exprimare și atât. Ideile pe care le spun sunt aceleași. PSD și PNL trebuie să stea împreună, ca să lupte împotriva extremei drepte care acaparează, încet și sigur, Europa.

Însă, reprezentantul extremei drepte, George Simion, a avut o comunicare la fel de proastă, cu lovitura de stat a partidelor din Coaliție. Este într-o gravă eroare, pentru că dacă ești la guvernare, nu ai cum să fii parte a unei lovituri de stat. Certe este că declarațiile liderilor politici sunt proaste, iar asta ne arată că habar nu au ce să facă în continuare. Și puterea și opoziția au declarații la fel de proaste. Partidele cu șansă mai mică acuză partidele mari de fraudarea alegerilor. Asta se întâmplă de mult timp și peste tot în lume. Partidul AUR are un electorat anti sistem, care a emigrat de la USR, care, la un moment dat, a avut 20%, procent pe care l-au pierdut pentru că au guvernat extrem de prost. Iar acel electorat nemulțumit de putere a ajuns la AUR. Estimez că acest electorat este undeva pe la 10%. Votanții anti sistem au fost, în trecut și pe la PNȚ, în ultimii ani s-au mutat la USR, iar acum au ajuns la AUR. Asta e „obligația” acestor partide. Să-i acuze pe cei de la putere, pentru că așa câștigă capital politic de la alegătorii anti sistem”, a declarat analistul politic Miron Mitrea.

 
 
 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentAna Maria Păcuraru dă tonul în politica internă și internațională, din fruntea Departamentului Externe. Emisiunea “Raport de Zi revine”, din 25 martie, la Realitatea PLUS
Articolul următorEuroparlamentarul Vincze Lorant, candidat UDMR pentru un nou mandat: “Noi vedem că oamenii sunt supăraţi pe Uniunea Europeană”