USR este obligat să-și sacrifice din zestrea sa electorală dacă vrea sa coaguleze un pol de dreapta a Opoziției. Trebuie să ofere de la el celor mici, a explicat Miron Mitrea în cadrul emisiunii Culisele Puterii.

“Trebuie să ai cultura sacrificiului când ești cel mai mare partid care vrea să formeze o 6alianță. Povestea aritmetică 1+1=2 nu funcționează în politică”, sustine Miron Mitrea și exemplifică: la un scor de 15% procente adunate ale partidelor care vor să între în alianță, din care USR ar avea 12, partidul lui Barna este obligat să cedeze o treime, altfel nu se face alianța.

“Dan Barna are un discurs mult mai bun decât Cătălin Drulă. Drulă pare mai asezat, mai înțelept, ca să nu zic mai deștept. Dar nu are un discurs grozav ca lider al unui partid mic de Opoziție. Probabil ar fi fost bun într-un partid mare de Opoziție, să stea să explice pe-îndelete ce are el în cap. Dan Barna are o mare calitate politică: poate să spună enormități cu zâmbetul pe buze! “, i-a evaluat consultantul politic pe primii doi lideri din USR, după care a constatat că cel mai bine stă Diana Șoșoacă cu al său SOS, pentru că știe să se adreseze perfect unui segment determinat de electorat.

În ceea ce îl privește pe fostul premier, consultantul a constatat ca Ludovic Orban nu-și găsește ritmul și locul după ce a fost dat afara din PNL.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBNR: Datoria externă totală a României, în creștere în 5 luni – A ajuns la 157 de miliarde de euro
Articolul următorNoi taxe și impozite pentru români. Guvernul vrea să scumpească viciile