Premierul Ludovic Orban a declarat marți că, în cazul legii care prevede că data alegerilor parlamentare va fi stabilită de Legislativ, este „un evident conflict de interese” și că analizează temeiul de atacare a legii la Curtea Constituțională.

„După părerea mea se află într-un evident conflict de interese. Analizăm cu constituționaliștii noștri temeiul de atacare la Curte (Curtea Constituțională – n.r.)”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Premierul a spus că în ultimii 30 de ani data alegerilor parlamentare a fost stabilită de Guvern.

„Nu mi-aduc aminte ca în 30 de ani ca Parlamentul să stabilească data alegerilor. Adică parlamentarii sunt cei care sunt parlamentari în funcție. Interesul lor e să rămână cât mai mult în funcție. Cum să lași parlamentarii, care au interesul să-și prelungească mandatul cât mai mult, să stabilească data alegerilor? Pe alegerile parlamentare situația e un pic mai diferită, pentru că dacă Parlamentul hotărăște data alegerilor, Parlamentul e format din parlamentari, care sunt în mandat, care au interesul să-și prelungească mandatul cât mai mult…”, a adăugat premierul.

Senatul și Camera Deputaților au stabilit luni că data pentru organizarea următoarelor alegeri parlamentare va fi stabilită de Parlament prin lege organică. Astfel, alegerile parlamentare vor fi organizate cel mai târziu pe 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020.

Articolul precedentCu 353 de persoane la Terapie Intensivă, România este pe locul cinci în Europa, ca număr total de pacienți în stare gravă
Articolul următorPremierul Orban a anunțat noi măsuri pentru prevenirea infecțiilor: Masca ar putea deveni obligatorie