Certificatul verde va fi aprobat înainte de 1 iulie de Guvernul României. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății. Ioana Mihăilă a explicat și în ce condiții va fi valabil o anumită perioadă pașaportul de vaccinare COVID-19.

Întrebată despre aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind implementarea certificatului verde, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat, luni, că va fi aprobată în şedinţa de Guvern de marţi, aceasta având toate avizele necesare.

“Din discuţia pe care am avut-o cu secretarul general adjunct, astăzi s-au obţinut avizele necesare. Mâine (marți, 29 iunie – n.red.) este şedinţa de Guvern pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă”, a declarat Ioana Mihăilă, luni, în conferință de presă.

Valabilitatea certificatului verde va depinde de situaţia fiecărei persoane – dacă aceasta a făcut un test, a trecut prin boală sau a fost vaccinată.

“Este în funcţie de situaţia în care ne aflăm. De exemplu, pentru o persoană testată valabilitatea certificatului este de 24 de ore dacă vorbim de un test antigen rapid şi respectiv de 72 de ore dacă vorbim de un test PCR.

Dacă este vorba de situaţia în care persoana a trecut prin boală, valabilitatea este de 180 de zile de la data primului test COVID pozitiv înregistrat în CORONAFORMS.

Dacă vorbim de vaccinare – valabilitatea este până în luna iunie 2022 pentru o persoană vaccinată cu schemă completă”, a explicat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentOra 18, Culisele statului paralel. Cine a furat datele românilor? De ce se inundă România în fiecare an
Articolul următorMinisterul Tineretului şi Sportului: Meciuri cu stadioane pline de la 1 iulie