Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, candidatul UMDR pentru un nou mandat, a arătat, marţi, că în cadrul lucrărilor anuale de întreţinere a reţelei de drumuri judeţene instituţia urmăreşte reabilitarea podurilor şi că siguranţa transportului se bazează pe o reţea rutieră modernă.

“Siguranţa transportului se bazează pe o reţea rutieră modernă. Consiliul Judeţean efectuează o evaluare anuală a stării drumurilor şi podurilor din judeţ şi stabileşte priorităţile pentru investiţiile viitoare. Avem în plan reabilitarea tuturor podurilor, noi lucrări fiind bugetate în fiecare an. În ultimii patru ani, am demarat opt reabilitări de poduri din fonduri proprii, iar până la sfârşitul anului le vom deschide toate pentru circulaţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, într-un comunicat de presă.

Potrivit candidatului, în ultimii patru ani, au fost efectuate o serie de investiţii majore, fiind terminate noile poduri din Odrihei, Suplac şi Sărăţeni, din fondurile Consiliului Judeţean şi din fonduri guvernamentale. El a menţionat că una dintre lucrările în curs de desfăşurare este reabilitarea podului din Sânvăsii, care a fost amânată din cauza unor “obstacole neprevăzute”.

“După începerea lucrărilor, s-a descoperit că şi structura de susţinere a podului este slăbită, astfel că lucrarea a trebuit să fie reproiectată. Se aşteaptă ca noul pod să fie deschis pentru a fi folosit de localnici începând cu luna septembrie. Lucrările de reabilitare la podul din Gurghiu au fost finalizate în luna aprilie, iar reabilitarea podului din Beica de Jos avansează, de asemenea, şi este programată să fie finalizată în toamna acestui an. De asemenea, se lucrează la reabilitarea unui pod în Sâncraiu de Mureş şi la Nazna, unde lucrările vor fi finalizate în curând”, se arată în comunicatul de presă.

Péter Ferenc a mai subliniat că CJ Mureş a alocat în bugetul din acest an o sumă importantă pentru planificare.

“Vom moderniza podurile din apropierea localităţilor Şăulia, Band, Valea Largă, Adămuş şi Aţintiş. Acolo unde proiectele sunt finalizate, vom începe lucrările, iar acolo unde sunt încă în pregătire, vom încerca să alocăm fonduri bugetare pentru a putea începe investiţiile”, a declarat Péter Ferenc.

CJ Mureş a precizat că au mai fost modernizate podurile de pe drumurile judeţene, care au fost reabilitate cu ajutorul programelor guvernamentale sau cu fonduri europene, două poduri pe tronsonul de drum Ungheni-Mica-Târnăveni şi trei poduri noi pe drumul dintre Sighişoara şi Agnita.

“În plus, s-a modernizat un pod pe drumul judeţean dintre Archita şi Mureni şi un pod pe drumul judeţean dintre Luduş şi Sărmaşu”, a spus Péter Ferenc. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentTensiuni uriașe în Coaliție, la nivel local. Un viceprimar PSD jignește și amenință o consilieră de la PNL
Articolul următorCulisele întâlnirii lui Iohannis cu Biden. Ana Maria Păcuraru, transmisiuni maraton din SUA – VIDEO