Ministerul Mediului transmite, într-un comunicat de presă, că scrisoarea semnată de ministrul Tánczos Barna, alături de alți 10 miniștri din UE, pe tema strategiei UE privitoare la păduri este un document public, iar interviul în care oficialul a vorbit despre acestă problemă nu se dorea a fi unul în presa din Ungaria.

„Am dori să facem câteva precizări în legătură cu știrea de azi, conform căreia ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Tánczos Barna a făcut primele declarații în legătură cu strategia privind pădurile și măsurile de împădurire decise la nivelul UE pentru publicația Magyar Nemzet din Ungaria:

1. Domnul ministru a acordat un singur interviu în data de 15 iulie jurnalistului târgumureșean Pataky István de la publicația din România, Krónika, corespondent din România al Magyar Nemzet.

2. Jurnalistul, fără să specifice acest lucru în momentul interviului, a publicat răspunsurile la întrebări pentru prima dată în publicația Magyar Nemzet.

3. Domnul Pataky a fost singurul jurnalist care s-a interesat de acest subiect, scrisoarea semnată de cei 11 miniștri ai Mediului din UE fiind publică”, se arată în comunicatul ministerului.

Luni, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a anunțat că România solicită partenerilor europeni elaborarea unei strategii forestiere cu obiective clare și cu surse de finanțare. Greul protejării pădurilor seculare cade pe patru țări, printre care și România, a spus demnitarul.

România militează pentru realizarea unei strategii forestiere cu obiective clare, dar și cu surse de finanțare. În strategia UE nu se vorbește aproape deloc despre finanțare, a spus ministrul Tánczos Barna, luni, în timpul unei conferințe de presă.

În UE vor fi patru țări care vor duce greul monitorizării privind pădurile virgine, a mai spus demnitarul. Este vorba despre România, Bulgaria. Finlanda și Suedia, majoritatea pădurilor mai vechi de 100 de ani fiind în aceste țări.

De asemenea, ministrul Mediului a arătat că România are nevoie de ajutor de la UE pentru protejarea pădurilor seculare.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentRealitatea PLUS continuă dezvăluirile incendiare despre Guvernul Cîțu
Articolul următorLista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România, aprobată de ministrul Sănătății. Circa 1.000 de medicamente esențiale, decontate 100%