Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Peter Ferenc, şi-a anunţat, miercuri, candidatura pentru un nou mandat, din partea UDMR, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Culturii din Târgu Mureş, sloganul său fiind sub sloganul “Dezvoltăm împreună!”.

“Acum îmi asum un nou angajament şi candidez pentru un nou mandat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, cu scopul de a putea continua lucrările începute, astfel încât procesul de dezvoltare a judeţului Mureş să nu se oprească. Acest proces necesită stabilitate, echilibru şi previzibilitate. Acesta este angajamentul meu şi al organizaţiei judeţene UDMR Mureş. Acest scop nu poate fi îndeplinit şi nu vom putea reuşi decât împreună cu voi, împreună cu dumneavoastră. Am văzut cum este guvernată ţara de la Bucureşti, cu decizii pripite şi necorespunzătoare, fără o direcţie clară, să nu folosim un alt termen, mai neadecvat. În schimb, noi, atât maghiarii, cât şi românii de aici, din judeţul Mureş, adică de acasă, de la noi, am înţeles ce avem de făcut să tragem căruţa într-o singură direcţie. Noi am avut înţelepciunea şi răbdarea să descoperim această direcţie oportună şi benefică pentru noi toţi. Ştim că ceea ce este bun pentru maghiari este bun şi pentru români şi viceversa. Ceea ce este însă foarte important, în acest judeţ este pace, iar noi trebuie să continuăm astfel să mergem înainte. Trebuie să acţionăm ferm şi asumat”, a declarat Peter Ferenc.

Preşedintele CJ Mureş a spus că alegerile locale şi alegerile pentru Parlamentul European, din data de 9 iunie, sunt o mare provocare, fiindcă îşi vor exercita influenţa pe următorii 10 ani.

“Aceste alegeri ne vor influenţa în următorii 10 ani, este vorba despre faptul dacă putem construi un viitor împreună aici, în judeţul Mureş. Aceste alegeri sunt despre oamenii care trăiesc aici, despre comunitatea noastră, despre judeţul nostru în dezvoltare, deci despre judeţul Mureş. În calitate de preşedinte al Consiliul Judeţean Mureş, am încercat să creez echilibru şi stabilitate în acest judeţ divers din punct de vedere etnic, geografic şi economic. Am lucrat în aşa fel încât să existe un echilibru între comunităţi în ceea ce priveşte dezvoltarea diferitelor zone din judeţ, indiferent de naţionalitate sau afilierea politică”, a arătat Peter Ferenc.

El a evidenţiat investiţiile în extinderea reţelei de apă potabilă, reabilitarea reţelei rutiere, investiţiile în infrastructura sportivă şi cea de sănătate, precum şi dezvoltarea Aeroportului “Transilvania”, precum şi restaurarea Palatului Culturii.

De asemenea, a subliniat Peter Ferenc, sunt multe investiţii în derulare şi multe proiecte care urmează să fie implementate în judeţ, iar acestea trebuie continuate.

Un alt proiect important menţionat de preşedintele CJ Mureş este cel al Clinicii de Oncologie din Târgu Mureş.

“Am dat în folosinţă Clinica de Oncologie, renovată atât în interior, cât şi în exterior, cu echipamente medicale noi. Clădirea a fost extinsă şi cu un buncăr de radioterapie care de posibilitatea să nu mai fie nevoie de a ne deplasa la Cluj pentru astfel de tratamente. Aşadar, acum putem fi mult mai aproape de cei dragi în cazul în care ne confruntăm cu boli care necesită astfel de tratamente”, a spus Peter Ferenc.

Preşedintele CJ Mureş a mai spus că o continuitate în această funcţie înseamnă şi finalizarea modernizării reţelei rutiere judeţene, a reţelei de apă potabilă din zona de câmpie şi zona Nirajului, precum şi a altor proiecte importante. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSenatorul Lorant Antal anunță că legea care modifică regimul juridic al prosumatorilor ar putea intra în vigoare într-o lună
Articolul următorAna Maria Păcuraru dă tonul în politica internă și internațională, din fruntea Departamentului Externe. Emisiunea “Raport de Zi revine”, din 25 martie, la Realitatea PLUS