Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că există probleme foarte diverse care trebuie discutate şi clarificate în relaţia Uniunii Europene cu Rusia. El a subliniat că sunt anumite lucruri care nu pot fi tolerate, însă în unele zone o colaborare ar fi benefică.

„Această chestiune o vom discuta prima dată în Consiliu şi acolo voi spune prima dată opinia noastră şi nu în spaţiul public, dar pot să vă spun de acum că sunt probleme foarte diverse care trebuie discutate şi clarificate în relaţia cu Federaţia Rusă, fiindcă sunt anumite chestiuni pe care nu le putem tolera, dar sunt anumite zone unde o discuţie şi o colaborare ar fi benefică, de exemplu dacă vrem să avem un plan comun de combatere a schimbărilor climatice, acolo trebuie să discutăm cu toţii, este o problemă globală care ne priveşte pe toţi şi în acest context trebuie să avem cu siguranţă abordări care sunt fezabile. Discuţia va fi una foarte complicată, fiindcă părerile sunt foarte împărţite, dar este important, după părerea mea, să găsim o modalitate prin care putem să exprimăm cu multă fermitate poziţia noastră bazată pe valori, dar pe de altă parte în chestiuni globale să găsim un canal de comunicare”, a afirmat Klaus Iohannis, citat de news.ro.

Chestionat dacă dacă la un asemenea de summit ar trebui să existe o participare mai largă, şeful statului a răspuns: „Cred că este cam devreme să discutăm despre format. Deocamdată discutăm chestiunile principiale”.

Articolul precedentNoi RELAXĂRI de la 1 iulie | Florin Cîțu: Se pot organiza evenimente culturale cu până în 2.500 de spectatori
Articolul următorCulisele statului paralel | Cum erau spionați sportivii români de Securitate – Cine turna. ”Problema SPORTUL”, un dosar de 7.000 de pagini