Dacă premierul, Nicolae Ciucă, ajunge președintele PNL, “cu certitudine de 100%” PSD va prelua conducerea Guvernului în mai 2023, asa cum este convenită rocada dintre cele două partide. Invitatul lui Victor Ciutacu, președintele PSD a dat asigurări că schimbul de funcții este o decizie formală, oficială, pentru care PSD și-a nominalizat președintele să o ocupe la formarea actualei majorități. “În acest moment pe români ii interesează pachetul” Sprijin pentru România ” să fie sustenabil și să aibă efecte benefice. Acum (cu demisia lui Florin Cîțu – nn) nu mai există nicio crăpătură că nu se va face (rocada  – nn). Cine candidează, când candidează, nu cred că ii interesează pe români. Eu am anunțat că s-a terminat cutuma ca presedintele partidului să fie automat și candidatul pentru funcția de Președinte al României “. Ermetic în privința unor posibile înțelegeri prezidențiale cu liberalii, Marcel Ciolacu a arătat că până în mai 2023 mai este un an și se va vedea atunci cine va fi prim-ministru din partea PSD, dar cu siguranță premierul va fi de la PSD.

În privința relației cu președintele, Klaus Iohannis,  liderul social democrat susține că nu exista nici o înțelegere, “PSD și președintele PSD nu au un parteneriat cu președintele României, doar discuții, institutionale”.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentKelemen Hunor, anunț îngrijorător: Trebuie să spunem franc: urmează o criză economică
Articolul următorProgramul ”Anghel Saligny” a fost suplimentat cu 15,5 miliarde lei pentru modernizarea drumurilor și dezvoltarea rețelelor de gaze naturale