Potrivit preşedintelui UDMR, anul 2024 poate fi un an decisiv pentru maghiarii din România datorită alegerilor, prin urmare a cerut repreznetanților comunităţii maghiare din SUA să atragă atenţia reprezentanţilor aleşi asupra evoluţiei drepturilor minorităţilor din România, relatează presa maghiară.

Hunor Kelemen a luat cuvântul vineri, ca invitat, la evenimentul de sfârşit de an al Coaliţiei Maghiare din America, şi a avertizat cu privire la intensificarea unei forţe politice extremiste “antimaghiare, antisemite şi antidemocratice” în România. „Războiul ruso-ucrainean a răscolit în zona de periferie” temeri despre care s-a crezut că sunt depăşite.

Ameninţarea pe care o reprezintă extremiştii nu se află deocamdată pe “radarele” SUA, deoarece de peste ocean se vede “imaginea de ansamblu”: partidele politice mainstream care împărtăşesc valorile occidentale”, a formulat el.

România, atentă la „semnalele” din SUA

Hunor Kelemen şi delegaţia UDMR, în cadrul vizitei de mai multe zile la Washington, a avut întâlniri organizate de Fundaţia Maghiară pentru Drepturile Omului cu membri ai Congresului şi ai Departamentului de Stat, De asemenea, au vizitat şi instituţii de analiză importante din SUA. În timpul întâlnirilor i-au rugat pe factorii de decizie din SUA să reamintească decidenţilor români importanţa respectării drepturilor minorităţilor – a declarat Hunor Kelemen, adăugând că în România se acordă atenţie la ceea ce se spune la Washington.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentSondajul care zguduie scena politică din România – Ce rezultate ar înregistra partidele dacă ar avea loc alegerile ACUM
Articolul următorGeoană, Kovesi și Boc, pe primele locuri în topul încrederii – Pe ce loc se află Ciolacu și Șoșoacă