Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a anunţat lansarea unui program de internship pentru studenţi. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că un astfel de program va fi avantajos atât pentru administraţia locală, cât şi pentru studenţi, întrucât aceştia vor câştiga experienţă practică şi în acelaşi timp vor ajuta municipalitatea în derularea unor activităţi.

Antal Arpad a menţionat că această oportunitatea ar putea fi folosită îndeosebi de studenţii care în perioada următoare vor face cursuri online.

Fac apel la acei studenţi care în perioada următoare nu vor trebui să se întoarcă în centrele universitare, ci vor participa la cursuri online, să ne ajute. Să trimită o scrisoare de intenţie către Primărie şi, în funcţie de domeniile de activitate, studenţii vor avea o oportunitate şi o şansă de a participa la activităţile din Primărie. Cei de la domeniile tehnice şi nu numai vor putea, de exemplu, să ne ajute în pregătirea şi derularea unor proiecte. Programul oferă nu numai studenţilor o oportunitate excelentă de a câştiga experienţă practică pe lângă cunoştinţele teoretice, ci şi pentru noi, deoarece putem implica tinerii în activitatea Primăriei”, a declarat primarul în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a precizat că internshipul va fi pe bază de voluntariat, deci studenţii nu vor fi plătiţi pentru munca lor, dar se vor familiariza cu activităţile instituţiei şi poate că după ce vor termina facultatea vor fi interesaţi să se angajeze aici.

În context, primarul a menţionat că a avut o discuţie telefonică cu rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, iar acesta i-a spus că, începând cu luna octombrie, vor fi prezenţi fizic la cursul doar studenţii din primul şi ultimul an.

Sursă: AGERPRES

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentSenatul SUA a votat în unanimitate interzicerea aplicaţiei TikTok pe telefoanele angajaţilor guvernului
Articolul următorCORONAVIRUS: RECORD ABSOLUT 1.378 de cazuri noi, 50 de decese – Situația în fiecare județ