Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a făcut un apel public la calm în problema Cimitirului Internaţional al Eroilor de la Valea Uzului, menţionând că este important ca “tensiunea” creată în jurul acestuia “să nu se răspândească la nivelul vieţii noastre de zi cu zi”, conform Agerpres.

Antal Arpad a menţionat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că “provocatorii” nu trebuie lăsaţi să îşi atingă scopul şi că, “în acest moment, păstrarea păcii între comunităţi este mai importantă decât orice altceva”.

  • “În ceea ce priveşte profanarea cimitirului militar din Valea Uzului, aş dori să fac un apel la calm. Destinatarii acestui act ruşinos sunt maghiarii din Transilvania, dar nu trebuie să-i lăsăm pe provocatori să-şi atingă scopul. Este important ca această tensiune să nu se răspândească la nivelul vieţii noastre de zi cu zi, ci să lăsăm aceste procese în spaţiul juridic şi politic, pentru că, în acest moment, păstrarea păcii între comunităţi este mai importantă decât orice altceva”, a scris Antal Arpad.

Edilul a menţionat, totodată, că a informat organizaţiile internaţionale cu privire la ultimele evenimente desfăşurate la Valea Uzului şi că reprezentanţii maghiarilor din Transilvania caută în continuare “răspunsuri pe cale juridică şi legală la problema ivită”.

  • “Desigur, nu lăsăm problema nerezolvată, dar folosim instrumentele legale chiar şi atunci când organizaţiile extremiste ar duce problema la nivelul violenţei şi al conflictului interetnic. Am informat organizaţiile internaţionale despre evenimentele recente, iar reprezentanţii politici şi legali ai maghiarilor din Transilvania caută în continuare răspunsuri pe cale juridică şi legală la problema ivită. Au fost date jos acele cruci amplasate ilegal, acelaşi lucru se va întâmpla din nou. Răbdare şi perseverenţă!”, a adăugat Antal Arpad, care este şi liderul UDMR Sfântu Gheorghe.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentUDMR: Introducem posibilitatea etichetării produselor locale
Articolul următorMarius Budăi demisionează de la șefia Ministerului Muncii. SURSE: ministrul și-a scris deja demisia – Scandalul azilelor groazei ia amploare