Protest inedit organizat, astăzi, în fața Ministerului Justiției de către Comunitatea Declic fașă de modalitatea în care este gestionată desființarea  Secției pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Protestatarii au afișat un banner pe care scria: “Domnule Predoiu, nu ne mai duceţi cu preşul. Vrem Justiţie independentă”, relatează realitatea.net

Membrii societăţii civile acuză faptul că dezbaterile pe această temă bat pasul pe loc, iar justiția din România este blocată.

“Noi, comunitatea Declic, susţinem dezbaterile publice, însă, de data aceasta, ministrul Justiţiei nu face altceva decât să ne ducă cu preşul pe noi, pe cetăţeni, pe magistraţi, pe cei de la Comisia Europeană. De 11 luni, dezbaterea Secţiei speciale are loc. Mai întâi, în luna februarie, ministerul a anunţat această dezbatere, apoi în luna iunie, la solicitarea Declic, au avut loc o întâlnire cu ministrul Justiţiei şi o dezbatere, aici, la minister, la care au participat şi reprezentanţi ai asociaţiilor magistraţilor din România şi au trimis puncte de vedere şi noi, reprezentanţii societăţii civile. Iar acum, în septembrie, ministrul vine şi anunţă o nouă dezbatere publică, de data aceasta pentru încă 6 luni. Asta înseamnă foarte mult timp pierdut, timp în care justiţia din România este blocată, şi spun asta pentru că nu am văzut ca cei de la Secţia specială să trimită în judecată nici măcar un magistrat de când a fost înfiinţată şi ne este greu să credem că în România nu mai există niciun magistrat corupt dintr-o dată de la înfiinţarea Secţia speciale”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant al Comunităţii Declic.

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentAlegeri prezidențiale SUA. Cum arată sondajele
Articolul următorPrioritățile noului mandat al lui Kolcsár Gyula, reales primar în Gornești