Csoma Botond, liderul deputaților UDMR și purtătorul de cuvânt al formațiunii, transmite un mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române. Acesta afirmă că, indiferent de origini și culturi, cuvintele pot fi punți între oameni.

„La mulți ani de ziua limbii române! Cuvintele au puterea de a construi punți între oameni și de a ne apropia, indiferent de origini sau culturi. Respectul și înțelegerea sunt cheile pentru a ne putea conecta într-un mod autentic și pentru a construi relații solide”, scrie Csoma Boton pe Facebook.

Despre Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române se sărbătoreşte în fiecare an la data de 31 august, ca urmare a unei iniţiative legislative aprobată de Parlament prin Legea nr. 53/2013.

Ziua Limbii Române a fost stabilită la aceeaşi dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele “Limba Noastră”, pentru a transmite, astfel, mesajul că limba română este o limba vorbită nu numai între graniţele ţării, ci şi dincolo de frontiere.

La data de 31 august 1989, Parlamentul de la Chişinău a votat legea care prevedea revenirea în Republica Moldova la limba română şi la grafia latină.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentKlaus Iohannis, după vizita la Floreasca: “E inacceptabil să dăm din umeri și să mergem mai departe. Nu acuz pe nimeni ACUM, dar aștept explicații”
Articolul următorSondajul INSOMAR care dă coșmaruri coaliției: schimbare radicală în preferințele românilor – toate calculele politice sunt date peste cap!