Curtea de Apel Mureş i-a achitat miercuri pe fostul primar al oraşului Miercurea Ciuc, Róbert Ráduly (foto) şi pe fostul viceprimar Domokos Szőke, de toate capetele de acuzare ale DNA, anunță publicația Transindex.

Instanța a confirmat sentința de achitare pronunțată în 2019 de Tribunalul Mureș.

În iunie 2015, DNA l-a acuzat pe Róbert Ráduly de abuz în serviciu şi conflict de interese, iar pe Domokos Szőke, de abuz în serviciu şi instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale.

Sentinţa pronunţată dispune ridicarea sechestrului pus pe averea inculpaţilor.

Procurorii DNA au efectuat percheziţii la Primăria din Miercurea Ciuc şi la domiciliul celor doi edili, la 29 aprilie 2015. Procurorii i-au şi reţinut atunci pe Róbert Ráduly şi Domokos Szőke, iar ulterior, instanţa a dispus arestul acestora la domiciliu.

Róbert Ráduly a vrut să candideze în acest an pentru un al patrulea mandat de primar, dar a pierdut alegerile interne din UDMR în fața lui Attila Korodi, care a și devenit edilul municipiului Miercurea Ciuc.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 93. Cel mai sărac milionar din România
Articolul următorVIDEO Confruntare incendiară la Realitatea Plus între Cristian Rizea și Mohammad Murad. Omul de afaceri s-a jurat pe Coran