Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Hegedüs Csilla, anunţă, luni seară, că se lucrează pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural românesc, prin PNRR. Astfel, vor fi create 12 trasee turistice-culturale, printre care şi ruta castelelor. Cinci castele vor fi renovate şi va fi creat un traseu cu 30 de situri care vor fi legate la o aplicaţie pe telefon şi la un site web, conform news.ro.

”Castele, fortăreţe, case tradiţionale, biserici fortificate – avem un patrimoniu cultural incredibil de bogat, iar acum obiectivul nostru este să îl valorificăm şi să îl promovăm în ţară şi în străinătate în beneficiul comunităţii”, a scris, luni seară, pe Facebook, Hegedüs Csilla.

Potrivit acestea, în cadrul PNRR, vor fi create 12 trasee turistice-culturale, printre care şi ruta castelelor.

”Ce înseamnă mai exact asta? Dăm o nouă viaţă castelelor noastre: 5 castele vor fi renovate şi va fi creat un traseu ce cuprinde 30 de situri. Acestea vor fi reunite într-o aplicaţie pe telefon şi pe un site web, astfel încât, dacă doriţi să plecaţi într-o călătorie, puteţi să vă planificaţi itinerariul, să rezervaţi cazare, să verificaţi ce restaurante sunt în apropiere”, a mai transmis secretarul de stat.

Hegedüs Csilla precizează, de asemenea, că, la faţa locului, istoria va fi readusă la viaţă datorită realităţii virtuale, o experienţă de care se pot bucura atât cei mici cât şi cei mari.

”Iar pentru cei cărora le place să pedaleze, multe dintre situri vor fi accesibile cu bicicleta”, mai anunţă secretarul de stat.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentDonald Trump își anunță „susținerea deplină” pentru Viktor Orban: „E un mare lider, respectat de toți”
Articolul următorUniunea Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”: Holocaustul este un adevăr dureros care nu poate fi negat sau minimizat