La această oră, la Guvern începe o ședință a Coaliției în cadrul căreia urmează să se ia măsuri cu impact pentru viața tuturor românilor. Liderii coaliției vor discuta despre cum se vor aplica măsurile pentru reducerea consumului de energie, dar și despre procentul cu care vor fi majorate pensiile și salariile.

În această dimineață are loc o ședință importantă a Coaliției de guvernare la Palatul Victoria.

Liderii coaliției vor discuta, pe de o parte, despre cum se vor aplica măsurile pentru reducerea consumului de energie, dar și despre procentul cu care vor fi majorate pensiile și salariile. 

 

Cu o zi în urmă, vicepremierul Kelemen Hunor a subliniat că OUG din domeniul energiei trebuie revizuită în funcție de priorități și toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că va urma o iarnă dificilă şi Guvernul nu va putea salva toate industriile

“Trebuie să vedem care aceste amendamente vor fi susţinute de coaliţie. Vom vedea dacă există posibilitate de a le susţine de la bugetul de stat. (…) Avem priorităţile întreprinderilor mici şi mijlocii, industria alimentară, agricultura, industria de construcţii, acele sectoare care pot fi ajutate. (…) Doar pe subvenţiile care trebuie date pe această ordonanţă pentru consumatorii casnici şi non-casnici probabil vom trece peste 40 de miliarde până la sfârşitul perioadei”, a arătat Hunor.

 

În toată Europa s-au luat astfel de măsuri. În Elvetia, spre exemplu, se poate ajunge chiar la închisoare dacă oamenii au mai mult de 19 grade în case. 

Ministrul energiei din Elveția, Simonetta Sommaruga, a recomandat chiar dușul în doi.

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut românilor să mai reducă din consum și a promis bonificații pentru cei care fac acest lucru.

Pe de altă parte, în ședința de astăzi a Coalițieis e va discuta despre majorarea pensiilor cu 10%, dar și despre creșterea salariului minim la 3.000.

Articolul precedentGuvernul a aprobat proiectul de lege privind interzicerea folosirii antivirușilor dezvoltați de companii din Rusia de către instituțiile publice din România
Articolul următorLiderul UDMR: ”Eu sunt gata pentru a colabora cu oricine din coaliție, nu am o problemă”