Propunere bombă venită din partea PSD. Guvernul ar putea veni cu noi ajutoare, astfel încât niciun român să nu aibă venituri mai mici de 4 mii de lei. Varianta va fi discutată în ședința coaliției de astăzi. Tot azi liderii coaliției vor veni și cu varianta finală pentru facturile românilor. 

PNL și PSD trebuie să ajungă la un acord rapid asupra bugetului pentru 2023, dacă vor să îl aprobe până la finalul anului. Dacă ținta de deficit ar trebui să scadă, partidele din guvernare promit și mai mulți bani pentru pensii sau investiții.

Tema majorării punctului de pensie este una pe care ar trebui să o lămurească liderii coaliției astăzi.

O primă variantă avansată în spațiul public chiar de ministrul Muncii a fost de majorare a pensiilor cu 10%. Impactul bugetar ar fi, potrivit datele oficiale, de 11 miliarde de lei (aproximativ 2.2 miliarde dolari).

Premierul Ciucă a declarat, luni, la finalul Biroului Politic Național al PNL că propunerea cu care va merge în Coaliție este de 15% „dacă bugetul ne va permite”.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentIuliean Horneț, inventatorul care scoate energie din gunoi, susține că proiectele îi sunt blocate
Articolul următorKelemen Hunor: De la 1 ianuarie se schimbă sistemul de compensare a facturilor la energie. Eu susţin compensarea la producător, nu la furnizor