Traian Băsescu a lansat în avertisment îngrijorător, în direct, la România TV. Fostul preşedinte cere autorităţilor să apeleze la ajutorul altor Guverne din Uniunea Europeană pentru a rezerva paturi la Terapie Intensivă pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus deoarece sistemul sanitar românesc “se apropie de limită”. 

Fostul preşedinte susţine că gestionarea crizei sanitare de către Guvern este “scăpată de sub control” deoarece Guvernul nu mai poate anticipa evoluţia acestei boli infecţioase.

“Suntem pe cont propriu. Cum ne păzim, aşa ne apărăm sănătatea. Nu putem aştepta mare lucru de la Guvern. Mă surprinde că nu mai avem niciun deces pe infecţii nosocomiale şi toate decesele le avem pe SARS-COV-2”, a menţionat Traian Băsescu.

Europarlamentarul a făcut un avertisment îngrijorător.

“Sistemul se apropie de limită. Recomandarea mea publică, recomandarea pe care o fac Guvernului să ia legătură cu state care au locuri la ATI, în mod deosebit cu Germania, să îşi rezerve capacităţi de a trimite oameni de a fi trataţi la ATI în afara ţării. Trebuie să vadă puţin viitorul şi să aibă discuţii la nivel guvernamental despre o posibilă rezervare a paturilor în ţări care au paturi la ATI.

Nu spun că este atât de gravă, dar nu îmi poate garanta nimeni că poate fi gravă. Aş lua măsuri de prudenţă”, a spus fostul preşedinte

Traian Băsescu a menţionat că “riscăm să intrăm într-o situaţie de criză”

“Ne apropiem de un prag psihologic de 500 de bolnavi la ATI. Nu m-aş juca, mai ales că România are experienţa Colectiv”, a afirmat Băsescu.

Europarlamentarul nu a ezitat să îl critice pe Raed Arafat, şeful DSU.

“Am auzit tupeul cu care Arafat spunea: dacă nu respectaţi măsurile pe care le spunem, riscăm să ajungem în situaţie în care doctorii să decidă cine trăieşte şi cine nu. Nu, domnule Arafat, măreşte capacitatea de tratare la ATI prin aranjamente interguvermantale în interiorul UE. Se practică, sunt normale.

Una dintre ele este Germania. Trebuie prevăzute din timp evoluţii extrem de negative. În momentul de faţă, nefiind controlată evoluţia pandemiei, ne putem aştepta la orice”, a precizat Traian Băsescu.

De asemenea, fostul preşedinte al României sugerează autorităţilor să acţioneze cu “multă prudenţă”.

Articolul precedentBogdan Muzgoci, despre interviul cu procurorul Negulescu: “Mulți oameni de la butoane ar trebui să se teamă. Unii poate chiar să-și facă bagajele și să fugă”
Articolul următor100 TU DECIZI! Cristi Misăilă, primarul scos din jobenul lui Oprișan și taxa de spart semințe