Senatorul UDMR Novak Csaba Zoltan a anunţat luni, în plen, că demisionează din Parlament, urându-le colegilor din coaliţia de guvernare o colaborare “fructuoasă”.

“Subsemnatul Novak Csaba Zoltan, senator în Circumscripţia electorală 28 Mureş, începând de azi îmi dau demisia din funcţia de senator. Vă mulţumesc pentru că în ultimii şase ani am fost coleg cu dumneavoastră. Coaliţiei de guvernare îi doresc o colaborare fructuoasă şi echilibrată şi Opoziţiei să fie constructivă.Vă mulţumesc!”, a spus Novak Csaba Zoltan.

Potrivit fostului senator, motivul demisiei este că va conduce, în calitate de manager, Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale, cu sediul la Cluj Napoca.

“Este o alegere personală, profesională, Am dat un concurs pentru a fi manager la Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale, la Cluj Napoca, şi îmi voi continua activitatea profesională de istoric la acest institut de cercetare ştiinţifică”, a adăugat Novak Csaba Zoltan.

Ulterior demisiei, plenul a adoptat o hotărâre de vacantare a unui loc de senator cu 115 voturi “pentru” şi o abţinere.

 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentLazar Janos: Ungaria se angajează să sprijine comunitatea maghiară din România şi să continue programele începute în Transilvania
Articolul următorÎntâlnire crucială pentru SECURITATEA României: generalii-cheie pun la punct PLANUL DE APĂRARE a țării