Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a transmis, luni, câteva dntre priorităţile anului 2021, respectiv combaterea exploatării forestiere ilegale, reducerea cu cel puţin a 75% a deşeurilor care ajung în depozitele de deşeuri şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

”Astăzi m-am întâlnit cu ambasadorul Republicii Finlanda în România, E.S. doamna Marjut Akola. Printre subiectele de discuţie s-au aflat, în primul rând, priorităţile Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pentru anul 2021, precum şi obiectivele MMAP din Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă (PNRR)”, a transmis, luni, ministrul Mediului, citat de news.ro.

Acesta a explicat că, printre priorităţile Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru anul 2021, s-au sunt combaterea exploatării forestiere ilegale, precum şi adoptarea unei noi Strategii Forestiere Naţionale; reducerea cu cel puţin a 75% a deşeurilor care ajung în depozitele de deşeuri; reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice.

”La finalul reuniunii am asigurat-o pe ambasadorul Republicii Finlanda în România de disponibilitatea noastră deplină pentru a organiza seminarii tematice la care să participe experţi în domeniile vizate din partea statelor pe care le reprezentăm pentru a discuta în detaliu despre subiecte de interes mutual”, a mai precizat ministrul Mediului.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPrimarul Nicușor Dan a sesizat Parchetul după tragedia de la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală
Articolul următorCulisele statului paralel, MARȚI, ora 18.00: Comerțul României, pe mâna ofițerilor sub acoperire – I.C.E. „Dunărea”, fima Crescent și Dan Voiculescu