UDMR Satu Mare consideră că discursul preşedintelui AUR, George Simion, de la evenimentul de duminică de lansare a candidaţilor din judeţ ai formaţiunii sale instigă la ură interetnică, informează Uniunea, marţi, printr-un comunicat de presă.

“Aflat duminică la un eveniment de prezentare a candidaţilor AUR în oraşul Ardud din judeţul Satu Mare, preşedintele acestei formaţiuni politice extremiste, George Simion, a avut un discurs instigator la ură interetnică, atacând într-un stil ordinar organizaţia care reprezintă comunitatea maghiară, Uniunea Democrată Maghiară din România şi implicit pe toţi maghiarii din România. ‘Mesajul meu în Satu Mare este că duşmanul nostru politic în acest judeţ şi la nivel naţional este o creatură hidoasă, şovină numită UDMR’, a rostit George Simion, liderul partidului extremist AUR. Un asemenea discurs belicos şi plin de ură la adresa maghiarilor nu îşi are locul în Satu Mare, un judeţ multicultural în care convieţuiesc paşnic şi respectându-se reciproc români, maghiari, şvabi, romi, slovaci şi reprezentanţi ai altor minorităţi naţionale. Asemenea derapaje trebuiesc stopate şi sancţionate imediat de autorităţile abilitate”, afirmă sursa citată.

UDMR precizează că la nivel de judeţ “AUR este în cârdăşie cu PNL”, din moment ce îl susţine pe liderul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

“Mai dezgustător este faptul că, la nivelul judeţului Satu Mare, AUR este în cârdăşie cu PNL, un partid care vrea să se prezinte în faţa alegătorilor ca organizaţie respectabilă şi responsabilă. Preşedintele AUR la nivel naţional, dar şi structurile sale judeţene din Satu Mare, au declarat public că îl susţin pe candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Satu Mare, liderul PNL Satu Mare, deputatul Adrian Felician Cozma. Nu degeaba se spune că cine se-aseamănă se adună, căci şi deputatul Cozma a avut de-a lungul ultimilor ani un discurs la fel de plin de ură la adresa reprezentanţilor bisericilor maghiare, organizaţiilor non-guvernamentale dar şi ale comunităţii maghiare din ţara noastră. E cât se poate de clar că în Satu Mare, PNL a devenit egal cu AUR. Brătienii se învârt în mormânt când văd la ce alianţă extremistă s-a dedat preşedintele liberalilor sătmăreni, în goana sa disperată după voturi”, adaugă sursa citată.

În comunicatul UDMR Satu Mare se mai afirmă că alegătorii din acest judeţ nu apreciază “asemenea discursuri instigatoare la ură interetnică” şi îi vor sancţiona la votul din 9 iunie atât pe liberali, cât şi pe candidaţii AUR. 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMircea Geoană, interviu exclusiv pentru Realitatea PLUS! Când va decide dacă va candida sau nu pentru președinția României
Articolul următorPresa turcă aruncă bomba: Klaus Iohannis ar urma să se retragă din cursa pentru NATO