Cu o lună înainte de rotația premierilor, UDMR transmite că vrea să rămână la Guvernare. A spus-o chiar liderul formațiunii Kelemen Hunor de la tribuna congresului Uniunii care are loc, vineri, la Timișoara.

Kelemen Hunor a declarat, vineri, că formaţiunea pe care o conduce doreşte să rămână la guvernare, pentru că şi-a asumat o muncă pentru 4 ani, în momentul intrării în Coaliţie. Mai mult decât atât, liderul UDMR a reiterat ideea că rotativa guvernamentală nu implică UDMR. „E ca şi o bătaie bună la cârciumă”, a transmis Hunor, relatează HotNews.ro.

„În 2020, am început guvernarea într-o situaţie încărcată de probleme. Am fost mai mult sau mai puţin pregătiţi în miezul pandemiei. Am preluat guvernarea într-o perioadă în care stingerea incendiului părea să fie singura lucrare cu care ne putem ocupa în guvern”, a mai spus liderul Uniunii.

Acesta afirmă că a avut în vizor, însă, şi dezvoltarea si construcţia: „Dorim să continuăm această muncă. Toată lumea trebuie să ştie doar că în politică întotdeauna pot să apară momente neaşteptate. Chiar şi dacă eşti pregătit, s-ar putea ca situaţia respectivă să nu fie întocmai cum ţi-ai imagina”.

Referitor la rotativa guvernamentală, Kelemen Hunor a precizat: „Se va numi un nou premier. Pe noi nu ne atinge acest lucru, pentru că noi nu avem candidat la această funcţie şi decizia de a schimba premierul s-a născut în momentul în care partidele au propus acest lucru. Noi nu am putut avea candidat, motiv pentru care nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca şi o bătaie bună la cârciumă. Dacă stai acolo şi n-ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fii în situaţie. Nu vrem să ne complicăm, dar nu pot să vă promit că totuşi reuşim să rămânem pe dinafară. Noi vrem să rămânem la guvernare. Munca ne-am asumat-o pe timp de 4 ani, timp de 4 ani avem intenţia până la sfârşitul ciclului să facem ceea ce trebuie să facem cu bună ştiinţă, cu mare atenţie şi cu putere de muncă, dar vom vedea ce se va întâmpla după ce vom avea un nou premier. Noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem”.

 
 

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentMarcel Ciolacu vine cu un guvern suplu. Urmează concedieri dintre funcționari
Articolul următorKelemen Hunor către aleșii locali: “Pentru noi o mare provocare este să păstrăm un singur tur la alegerile locale”