Parlamentul a respins marți prima moțiune de cenzură inițiată de PSD împotriva Guvernului Cîțu.

Au fost 201 voturi „pentru” și un vot împotriva. Pentru ca moțiunea să fie adoptată ar fi fost nevoie de 234 de voturi. „Coaliția guvernează în continuare”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței de plen.

Niciun parlamentar al coaliției nu a votat moțiunea. Toți parlamentarii PSD au fost prezenți și au votat. Moțiunea a fost votată și de parlamentarii AUR.

“Cred că e momentul să vă cereți scuze de la românii care au credite. Ați forțat IRCC în loc de ROBOR și acum românii plătesc mai mult, îi îndemn pe români să meargă la sediul PSD să ceară banii în plus.

Am schimbat total paradigma în ceea ce privește paradigma bugetară. Am alocat sume record în ultimii zece ani și așa va rămâne. Guvernul crește împrumuturile doar pentru investițiile care au un impact pozitiv în viitor. Chletuielile care ajung direct în buzunarele sinecuriștilor PSD nu sunt bani de investiții. Împrumuturile luate prin PNRR sunt doar pentru investiții, a declarat premierul”, a declarat Cîțu în Parlament.

Datele Eurostat arată că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE. Puterea de cumpărare crește, iar românii sunt mai fericiți”, a spus premierul Cîțu în cadrul dezbaterilor.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentKlaus Iohannis: Această moţiune de cenzură nu va trece. Eu sunt optimist
Articolul următorMoțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu a picat