Toate domeniile importante pentru România se regăsesc în PNRR, declară Kelemen Hunor, care precizează că FMI nu este parte a planului: „Nu are ce să caute, nu are mecanisme, nu este parte din acest contract”.

„Forma finală a PNRR după foarte multe discuții, foarte multe negocieri, foarte multe perioade de discuții informale cu Comisia Europeană, cu colegii din Parlament este o formă echilibrată. Toate domeniile importante în acest moment pentru România, domeniile care pot fi susținute din acest fond se regăsesc în PNRR. Toate domeniile, de la Transport, Sănătate, Infrastructură Mare, Învățământ, sunt acoperite și acele criterii care se referă la partea de energie regenerabilă, verde și partea digitală”, spune la RFI Kelemen Hunor, informează Mediafax.

Vicepremierul precizează că FMI nu este parte a PNRR.

„Nici vorbă de așa ceva (…). Aici e vorba de o relație contractuală între statele membre și Comisia Europeană, în care FMI-ul nu are ce să caute, nu are mecanisme, nu este parte din acest contract, între ghilimele, dintre statele membre și Comisia Europeană. Nu am discutat așa ceva niciodată nici în coaliție, nici în Guvern, nici la nivelul Comisiei nu au fost astfel de discuții. Deci este exclusă o astfel de variantă”, adaugă liderul UDMR.

Kelemen Hunor mai afirmă că în opinia sa, moțiunea de cenzură anunțată de PSD după prezentarea PNRR în Parlament ”nu va trece și Guvernul merge mai departe”.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentLiderul UDMR, Kelemen Hunor: ”A fost o decizie bună că UDMR a intrat la guvernare, rezultatele sunt bune”
Articolul următorParlamentarii, ȘOCAȚI de traiul românilor – cum s-ar descurca dacă ar avea salariul minim pe economie