Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Consiliului național de securitate și apărare să declare legea marțială în toate teritoriile țării.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cerut, joi, introducerea legii marţiale în toate teritoriile ţării, după ce şeful statului rus, Vladimir Putin, a declarat în zori începerea unei “operaţiuni militare” în Ucraina, transmite Reuters. “Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre”, a spus Zelenski.

Zelenski a spus că Rusia a efectuat atacuri cu rachete asupra infrastructurii ţării şi a gărzilor de frontieră.

Între timp, președintele Zelenski a venit cu un nou mesaj pentru ucraineni: “Rămâneți calmi, facem ce putem!”

“Suntem puternici, suntem gata pentru orice, vom învinge”, a afirmat şeful statului ucrainean.

Cu o zi în urmă, miercuri, preşedintele ucrainean dăduse asigurări că, pentru moment, “nu există necesitatea unei mobilizări generale” în rândul populaţiei şi exclusese riscul unui război la scară mare cu Rusia, motiv pentru care respinsese apelurile de a impune legea marţială în provincia separatistă Donbas, din estul ţării, în ciuda recunoaşterii de către Moscova a autoproclamatelor republici separatiste Doneţk şi Lugansk. 

Articolul precedentUcraina, bombardată în toate orașele mari – Vladimir Putin a ordonat invazia militară a țării
Articolul următorMinistrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu: ”România este alături de Ucraina. Încălcarea gravă a dreptului internaţional de către Rusia va avea un preţ mare”