Locuitorii judeţului Covasna pot participa în această lună la un program de ajutorare a femeilor care provin din medii defavorizate, cu posibilităţi financiare reduse, cărora le pot dona câte o geantă cu produse de igienă personală, scrie WE RADIO.

Campania „Nu este o geantă de lux”, ajunsă în acest an la cea de a doua ediţie, este derulată de Organizaţia Femeilor din UDMR şi Asociaţia Femeilor Active din Târgu Secuiesc, cu sprijinul Serviciului de Ajutor Maltez, şi se va încheia în data de 25 februarie, urmând ca genţile cu cele necesare pentru igiena personală să ajungă la beneficiare în preajma datei de 8 martie, de Ziua Femeii. Vezi AICI VIDEO cu mai multe detalii.

Coordonatoarea campaniei şi, totodată, preşedinta Organizaţiei Femeilor din UDMR, Réka Igyártó, a declarat într-un interviu la We Radio că fiecare geantă cadou poate conţine: şampon, gel de duş, deodorant, săpun pentru mâini, perie/piaptăn, absorbante, unghieră, pastă şi periuţă de dinţi, balsam de buze, creme şi loţiuni de corp şi orice alt produs sau obiect care poate fi folosit pentru îngrijirea personală de zi cu zi. În plus, cei care vor să se implice în această acţiune sunt încurajaţi să scrie şi un mesaj personalizat pentru beneficiara care va primi geanta cu produsele.

„Vrem ca genţile să conţină produsele de igienă de bază, dacă cineva vrea să pună în plus şi un parfum, ne bucurăm, dar ideea este să conţină strictul necesar, pentru că multe dintre aceste femei nu au posibilitatea să îşi cumpere astfel de lucruri. Contează mult să ai în geantă produsele necesare pentru o lună sau două luni. Geanta nu trebuie să fie neapărat nouă, dar nici să nu fie foarte uzată, pentru că ideea nu este să scapi de o geantă veche pe care ai vrea să o arunci, ci să oferi un cadou cuiva care poate că primeşte pentru prima oară în viaţă o geantă, pentru că am avut şi astfel de cazuri (…) Îi încurajăm pe cei care fac aceste donaţii să lase un mesaj personalizat pentru beneficiară, pentru că oricine primeşte un cadou cu dedicaţie, se va bucura mult mai tare de ceea ce a primit. Nu trebuie să fie o scrisoare lungă, ci două-trei rânduri de încurajare, de motivaţie, ca să le ajute să îşi trăiască viaţa de zi cu zi cu mai multă putere. Îndemnăm pe toată lumea să scrie şi un mesaj simplu, din inimă, o mică atenţie”, a spus coordonatoarea campaniei pentru WE RADIO.

Continuarea, AICI

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentLider UDMR către ”tovarășul aurar”: ”Dânsul s-a întors în epoca de aur pe plan mental”
Articolul următorProiectul de buget al municipiului Miercurea Ciuc! Cei mai mulți bani, pentru dezvoltare