Românii cu drept de vot care au un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie pot merge la urne la alegerile parlamentare, anunță Biroul Electoral Central. 

Scrutinul pentru Senat şi Camera Deputaţilor ar urma să fie organizat în data de 6 decembrie. Potrvit Agerpres, BEC a emis o decizie de interpretare unitară a prevederilor legale care spun că alegătorii trebuie să aibă acte de identitate valabile în ziua votării.

”Alegătorul care deţine un act de identitate dintre cele prevăzute la art. 83 alin. (1) – (3) din Legea nr. 208/2015 (…), al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie, îşi poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din data de 6 decembrie 2020 în baza acestuia”, arată BEC.

Potrivit legii, cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Articolul precedentNu toți eroii poartă pelerină! Marcel Vela, mesaj pentru MAI
Articolul următorVIDEO Cum l-a “executat” statul paralel pe căpitanul Generației de Aur, Gică Popescu, pentru a face loc oamenilor lui Dîncu