Dezvăluiri incredibile în cadrul emisiunii „Culisele statului paralel”. Favorit să conducă Federația de fotbal, Gică Popescu a fost trimis la închisoare cu o zi înainte de alegerile din 2014. Gică Popescu a fost arestat în „Dosarul Transferurilor”. Pentru fostul internațional viața a căpătat un cu totul alt curs în urmă cu șase ani, când vestea că trebuie să meargă la închisoare a căzut ca un trăsnet. Nu se aștepta, nu era pregătit, iar lunile petrecute după gratii i-au adus momente de durere.

Pe 4 martie 2014, lumea fotbalului era zdruncinată din temelii: cei mai importanți oameni din fotbalul românesc urmau să meargă la închisoare. 34 de ani și 3 luni,cu executare, au însumat pedepsele pentru Borcea, frații Becali, Copos sau Gică Popescu. Iar sentința a venit cu doar câteva ore înainte de alegerile pentru șefia federației române de fotbal. Gică Popescu era marele favorit să conducă fotbalul românesc. Singurul român care a purtat banderola de căpitan al Barcelonei , omul cu 115 prezențe la echipa națională și unul dintre cei mai respectați sportivi din lume, urma să meargă după gratii pentru mai bine de trei ani.

Nimeni nu a înțeles decizia de atunci a judecătorilor. Nici măcar procurorii, cei care, după mai bine de 8 ani renunțaseră să mai ceară condamnarea lui Popescu și asta după ce fostul internațional își plătise prejudiciul până la ultimul ban. Ales de 5 ori cel mai bun fotbalist român al anului, sfert finalist de cupă mondială cu naționala României, omul care a câștigat trofee pentru Barcelona, Galatasaray si Eindhoven urma să-și petreacă următorii trei ani din viață alături de criminali, hoți si violatori.

Tatăl lui Gică Popescu, n-a rezistat. După doar 3 lui de la încarcerea fiului său a murit. Medicii spun că a făcut infarct, dar nimeni din jurul Baciului nu crede asta. Se spune că „nea Costică” nu s-a împăcat cu gândul că cineva i-a trimis fiul în pușcărie.

Și asta doar pentru ca un ilustru necunoscut să poată conduce, pentru alții, fotbalul românesc. La federație, președinte a ajuns Burleanu, un produs politic, fără nicio legătură cu performanța fotbalistică. Iar mini președintele și-a îndeplinit cu brio ordinele. A prăbușit fotbalul românesc, iar federația română de fotbal a devenit afacerea de familie a lui Vasile Dâncu. “Gica Popescu (a fost arestat – N.R.) tot la ordinele lui Maior si Dancu, cu complicitatea lui Ponta si Gabi Oprea, (…) îmi pare rău de Gică Popescu, nu merita așa ceva, e un simbol al României. Dar asta i viața..” a declarat Cristian Rizea la Realitatea Plus.

Dezvălurile “deputatului fugar” au creat emoție în plătonul emisiunii “Culisele statului paralel. Realizatoasrea Anca Alexandrescu a explicat, cu lacrimi în ochi, de ce a fost atât de mișcată de drama lui Gică Popescu. “Atunci când eram copil, tatal meu, jurnalist sportiv (Horia Alexandrescu – N.R.) mă lua alături de el la meciurile de fotbal și știu ce a reprezentat Gică Popescu pentru Romania. A fost un moment ingrozitor. (trimiterea lui Popescu în spatele gratiilor – N.R.)”.

Și omul de afaceri Dorin Iacob, invitat permanent al emisiunii “Culisele statului paralel” a fost la fel de mișcat de povestea fostului căpitan al “Generației de Aur”. 

Articolul precedentBEC: Românii cu buletinele expirate pot vota la alegerile parlamentare 2020
Articolul următorSimulare: Dacă se repetă votul de la locale, PSD pierde majoritatea în Parlament