Celulă de criză la Guvern după ce mii de oameni au avut zborurile suspendate de compania Blue Air, din cauza unor probleme financiare. Guvernul a programat o ședință, miercuri, în care va propune soluții pentru rezolvarea situației care a afectat mii de români. +40751 084 573 este numărul de telefon la care românii din afara granițelor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air pot solicita sprijin autorităților române.

Ședința de Guvern este programată pentru ora 10.00. Premierul și miniștrii de resort au discutat şi analizat încă de marți seara, în cadrul unei ședințe de urgenţă, situația românilor afectați de suspendarea zborurilor Blue Air. 

Românii care au rămas blocați în străinătate după suspendarea zborurilor Blue Air vor fi aduși acasă cu avioane Tarom, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului. „Pot să vă anunț că în această seară a fost activat un număr unic al call center-ului gestionat de ministerul Afacerilor Externe. Este un număr la care cetățenii aflați pe aeroporturi din afara ţării noastre pot semnala prezența şi pot solicita asistenţă consulară şi, de asemenea, pot solicita sprijin pentru a ajunge acasă.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului, pentru a urgenta rezolvarea situației cetățenilor români afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air.

Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi din afara granițelor. Românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele României în străinătate și la numărul de telefon +40751 084 573, activat în această seară.

După centralizarea datelor, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare aducerii în țară a românilor aflați peste graniță”, a anunțat Guvernul.

Sorin Grindeanu, soluții în blocajul Blue Air: „Vom aloca 5 milioane de lei ca oamenii să fie transportați acasă”

„Mâine în ședință de guvern vom adopta o hotărâre în care vom aloca 5 milioane de lei de la ministerul Transporturilor către TAROM ca oamenii aflați în acestă situație să fie transportați acasă”, a explicat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMinistrul Mediului, Tanczos Barna: Blue Air sa reia imediat zborurile!
Articolul următorPrimarul municipiului Constanța, Vergil Chițac: Cele mai importante proiecte din Constanța au fost făcute de miniștri UDMR