Preşedintele UDMR Bihor, senatorul Cseke Attila, a declarat luni că “nu este bine pentru 2020” că un partid ca AUR a intrat în Parlament şi că mesajul “agresiv” al alianţei “nu îşi avea rolul şi rostul în acest an în România.

Senatorul a fost solicitat într-o conferinţă de presă să comenteze o postare a sa pe facebook în care, pe lângă mulţumirile adresate electoratului, a transmis că reprezentanţii Uniunii vor apăra drepturile comunităţii, “mai ales că a intrat în Parlament şi o formaţiune de extremă dreapta românească”, potrivit agerpres.ro.

“Nu este nimic nou în ceea ce am spus. Chiar pe site-uri româneşti, consacrate, naţionale, este aceeaşi etichetă. Nu poţi să pui altă etichetă dacă eşti raţional. De ce i-a votat lumea? Pentru că au avut un mesaj agresiv. (…) Oricum, nu este bine pentru 2020 că un asemenea partid a intrat în Parlament. Asta e. Oamenii asta şi-au dorit, o parte a electoratului, în cunoştinţă sau necunoştinţă de cauză au votat, vor fi în Parlament, dar mesajul acesta agresiv care nu mai este antimaghiar, este antiamerican, antiUE, antiTot, scuzaţi-mă, nu cred că îşi avea rolul şi rostul în 2020 în România. Nu cred. Consider că în foarte scurt timp acel electorat, în mare parte, îşi va da seama că a greşit”, a afirmat Cseke Attila.

El a amintit că România a mai avut asemenea partide, dincolo de PUNR şi PRM, cu un parcurs mai lung.

“Să ne amintim de PPDD, care a avut un scor spre 20% la un moment dat şi apoi într-un an-doi s-a dezintegrat în Parlament, pentru că nu a avut coerenţă, ci doar un mesaj agresiv, un partid de televiziune, cum s-a numit pe atunci, a domnului Diaconescu”, a spus preşedintele UDMR Bihor.

Senatorul a criticat şi metodele utilizate de AUR în campania electorală.

“Din păcate, autorităţile statului nu au fost la cel mai înalt nivel. Eu i-am întâlnit în piaţă, mergeau printre rânduri cu megafon, cu drapele. Şi nu au stat un minut, ci de genul zece minute. Eu am stat două ore. Dar pentru unii facem nişte reguli şi noi, toţi ceilalţi, le respectăm, dar pe alţii îi lăsăm să-şi facă de cap. Scrie în hotărârea de guvern ce e interzis şi statul nu o aplică. Campaniile electorale în România au evoluat totuşi, într-un fel. Dar să ne reîntoarcem în anii ’90… Pentru că acesta e stil de campanie din anii 1990, nu-i de 2020”, a susţinut senatorul UDMR.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) are 8,50% din voturi la Senat şi 8,16% la Camera Deputaţilor iar UDMR a obţinut 6,82% la Senat şi 6,64% la Camera Deputaţilor, a anunţat luni Biroul Electoral Central după centralizarea proceselor-verbale din 84,91% dintre secţiile de votare.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentUDMR: Nu vom veni cu cerințe care să facă rău României
Articolul următorPreședintele Iohannis a discutat deja cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, formarea unei majorități guvernamentale