Președintele Klaus Iohannis a discutat cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, cu privire la o viitoare coaliție de guvernare după ce noul parlament va intra în funcție, a confirmat liderul senatorilor UDMR, Attila Cseke, informează Digi24.ro.

„Pot să confirm că a existat o discuție între domnul președinte Iohannis și domnul președinte Kelemen Hunor în cursul zilei de astăzi. Vor urma consultări în câteva zile, imediat după ce alegerile vor fi validate, vor fi declanșate consultări, aceasta a fost tema discuției”, a precizat liderul senatorilor UDMR, citat de Digi24.ro.

„Noi așteptăm să se finalizeze numărătoarea voturilor și să vedem, oficial, care sunt mandatele atribuite partidelor, care sunt formațiunile politice care intră în Parlament, care e numărul de mandate al fiecărui club parlamentar și, sigur, după aceea, dacă vom fi chemați la negocieri, fără niciun fel de discuție, orice dezbatere la care am fost chemați am spus da.

Dacă ne uităm din punctul de vedere al orientării pe plan european, sigur că sunt mai multe formațiuni care fac parte din același grup, Partidul Popular European, UDMR e cel mai vechi membru din România al PPE”, a spus Cseke, întrebat dacă UDMR ar putea intra într-o coaliție cu PNL și USR-PLUS.

„Vrem în primul rând să vedem rezultatul. Noi ne dorim să avem un număr de mandate asemănător undeva pe aproape a ceea ce am văzut în acești patru ani care se termină acum și, evident, în funcție de cum se corelează cu alte mandate ale altor grupuri parlamentare ne vom exprima un punct de vedere, e prea devreme astăzi să spun care vor fi principalele puncte ale acestei dezbateri din punctul de vedere al UDMR.

În afară de această discuție care a fost între domnul președinte Iohannis și președintele UDMR, alte discuții nu am avut. Domnul președinte Kelemen Hunor a declarat de mai multe ori că e de dorit ca în România să fie un guvern de centru dreapta. Vom vedea în următoarele zile care vor fi aceste dezbateri și consultări”, a conchis Attila Cseke.

Articolul precedentCseke Attila despre AUR: ”Nu este bine pentru 2020 că un asemenea partid a intrat în Parlament”
Articolul următorPrim-ministrul ungar, Viktor Orban, a felicitat Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) pentru rezultatele obţinute la alegerile parlamentare