Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu susține că Dacian Cioloș nu e victima unei capcane politice, ci va ajunge din nou șef al Guvernului. Stănescu crede că modul în care Cioloș a renunțat la toate funcțiile europene și avantajele acestora pentru a reveni în politica românească sugerează faptul că “ar fi fost programat”.

În exclusivitate la Culisele Statului Paralel, S.R. Stănescu a combatulu scenariul potrivit căruia noul lider al USR Plus a căzut într-o capacană politică din care va ieși șifonat.

“Vă garantez că va reveni la guvernare pentru a 2-a oară (…) mă bazez pe logică. (…) Dacian Cioloș a părăsit în mod spectaculos o poziție importantă în Parlamentul European, conducea al 3-lea grup politic din cadrul Legislativului european, era (și este) protejatul președintelui Franței, avea un venit uriaș și le-a lăsat pe toate peste noapte, în mod miraculos, pentru a intra în competiția internă din partid, pe care a și câștigat-o, în mod neașteptat, pentru că Plus era o grupare mult mai puțin semnificativă și numeroasă în cadrul USR Plus”, a afirmat SR Stănescu.

Pornind de la aceste premize, jurnalistul este convins că Dacian Cioloș nu mizează și nu se bazează pe forța formațiunii sale, ci pe influența protectorilor săi externi.  

“Este programat să revină în fruntea Guvernului, lucrurile se întâmplă la indigo ca prima dată, în 2015, a funcționat atunci, va funcționa si acum, iar Iohannis a primit mutarea în plic. Franța a fost cea care l-a impus, pentru că atunci când Germania nu poate impune, iar după ieșirea din politică a Angelei Merkel nu prea are forța neecesară, atunci o face Franța”, a mai afirmat Sorin Roșca Stănescu.

CITEȘTE ȘI: Cine face presiuni interne și externe pentru ca Cioloș să devină premier – De ce trebuie să se teamă Iohannis

Articolul precedentLudovic Orban își depune oficial demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților
Articolul următorKelemen Hunor, anunț despre CONDIȚIA refacerii coaliției la întâlnirea cu Dacian Cioloș