Prioritatea PNL este să facă un Guvern împreună cu partidele colege din PPE, adică PMP și UDMR, a declarat la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu.

El precizează însă că ”dacă nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”.

Daniel Fenechiu spune cu cine ar face PNL un Guvern după alegerile parlamentare: ”Variantele le va da matematica electorală de după șase decembrie. Președintele Orban a declarat, ca și alți lideri ai partidului, în repetate rânduri, că prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP și UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obținerea majorității, indiscutabil, intră în discuție și USR PLUS”.

Întrebat dacă USR PLUS nu este așadar prima variantă de Guvern pentru PNL, liberalul a răspuns: ”Nu, prima variantă sunt partidele din Partidul Popular European, în speță PMP și UDMR (…). USR PLUS rămâne o variantă indiscutabilă, dar în primul plan avem în vedere colaborarea cu partidele din PPE. Cred că e o chestiune firească, pe linie europeană, pe linie doctrinară, nu cred că asta e o problemă care să deranjeze, pentru că da, există posibilitatea să facem Guvernul și cu USR PLUS”.

Articolul precedentLiderul deputaţilor Uniunii, Benedek Zacharie:
Articolul următorLiderul PMP, Eugen Tomac: „Este inacceptabil, absolut inacceptabil ce fac astăzi PSD, USR și UDMR!”