Președintele PMP, Eugen Tomac, critică USR și UDMR pentru că în Senat se dezbate miercuri legea care prevede că Legislativul decide data alegerilor parlamentare, nu Guvernul: „Fără complicitatea USR și UDMR PSD nu ar fi avut cum readuce în discuție o lege care face foarte mult rău”.

„Este inacceptabil, absolut inacceptabil ce fac astăzi PSD, USR și UDMR! În timp ce românii mor în spitale sau stau închiși în case și trăiesc incertitudinea unei perioade extrem de dificile, acestor partide le arde de jocuri politice și dezbat, astăzi, nici mai mult, nici mai puțin decât amânarea alegerilor”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El apreciază că de la PSD „nu are nimeni așteptări”.

„Ei consideră statul și instituțiile lui niște anexe de partid. Dar voi, de ce trebuie să le faceți jocul? Fără complicitatea distinsului senator Dircă de la USR, proaspăt ales adjunct al lui Iordache și a colegului său senator Barna de la UDMR, PSD nu ar fi avut cum readuce în discuție o lege care nu mai e de actualitate, dar care face foarte mult rău. Toți știu – PSD, USR, UDMR – că alegerile nu mai pot fi amânate. Doar aceste subiecte inventate le mai lipseau românilor astăzi, când bătălia cea mai importantă este cea cu virusul și cu efectele lui. Opriți-vă”, conchide președintele PMP.

Cererea de reexaminare a care prevede că Legislativul decide data alegerilor parlamentare, nu Guvernul, formulată de președintele Klaus Iohannis, a intrat luni în procedură parlamentară, la ședința Biroului Permanent al Senatului fiind prezenți și George Dircă, ales recent , precum și Barna Tanczos, care au asigurat cvorum. Până luni cererea șefului statului nu a putut intra în procedură parlamentară deoarece nu a existat cvorum al ședinței Biroului Permanent.

Guvernul a decis ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 6 decembrie.

Sursa: Realitatea Din PMP

Articolul precedentDaniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali: ”Prioritatea noastră este să facem Guvern cu PMP și UDMR”
Articolul următorSondaj CURS: PNL rămâne pe primul loc în preferințele românilor. USR și PMP cresc