Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la Arad, că este împotriva propunerii de amânare a alegerilor parlamentare, considerând că nu există nici bază legală şi nici garanţii că situaţia privind pandemia de SARS-CoV-2 va fi mai bună la începutul anului viitor.

“Despre amânarea alegerilor, că tot se discută în aceste zile: nu, un nu hotărât. Asta am spus de la bun început. Noi chiar am fi vrut să avem alegeri parlamentare cu o săptămână mai repede, ultima săptămână din noiembrie, dar şi această dată de 6 decembrie este ok. (…) Pot fi amânate, aşa cum scrie în Constituţie, doar prin diferite situaţii de urgenţă, de război, calamitate naturală şi aşa mai departe, cel mult trei luni de zile. Care e diferenţa între 6 decembrie sau 6 martie? Cine crede că situaţia epidemiei va fi mai bună în ianuarie – februarie decât în noiembrie şi decembrie? Nu există astfel de argumente, noi nu am susţinut şi nu susţinem să fie amânate alegerile parlamentare”, a spus Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută la UDMR Arad.

El a precizat că UDMR a susţinut legea prin care s-a stabilit că Parlamentul decide data alegerilor, însă a spus că aceasta nu este în vigoare iar data a fost deja stabilită.

“Am fost de acord cu acea lege, chiar am fost iniţiatori, prin care am stabilit că data alegerilor parlamentare se stabileşte de Parlament. Cum a considerat şi Curtea Constituţională, este o lege constituţională, dar lucrurile aici se opresc. Asta e pentru viitor, fiindcă nu este deja în vigoare. Data alegerilor a fost stabilită şi trebuie să rămână aşa”, a mai spus liderul UDMR.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentPe cine vrea să trimită în Parlament UDMR Bihor?
Articolul următorUDMR Satu Mare a stabilit candidaţii pentru alegerile parlamentare pe poziţiile considerate eligibile