​Termenul pentru adoptarea legii pensiilor în Parlament este cam scurt, a declarat miercuri, la RFI, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, după ce premierul Marcel Ciolacu a anunţat că documentul ar putea fi adoptat până pe 20 noiembrie, în procedură de urgenţă. Niciodată, nici un Guvern nu şi-a bătut joc în halul ăsta de Parlament, a afirmat acesta, despre lipsa rectificării bugetare, adăugând că ”prin hotărâri de Guvern se distribuie banii iar asta înseamnă că lipseşte transparenţa şi lipseşte controlul parlamentar”.

Kelemen Hunor a criticat Executivul în contextul legii pensiilor, precizând că suntem pe 1 noiembrie şi încă nimeni nu a văzut proiectul de lege. 

“Se poate, că au majoritate. Orice se poate, că au 60%. Din punctul meu de vedere, este cam scurt timpul, astăzi suntem pe 1 noiembrie şi încă nimeni nu a văzut proiectul de lege, trebuie să treacă prin două Camere, comisiile de specialitate, plus dialogul social, dar dacă ei doresc şi în 48 de ore se poate, că au majoritate”, a afirmat Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR spune că “din păcate, Parlamentul în această perioadă a fost pus în paranteză”. 

”Nu există rectificare de buget. Deci prin hotărâri de Guvern se distribuie banii. Înseamnă că lipseşte transparenţa şi lipseşte controlul parlamentar. Niciodată, nici o coaliţie, nici un Guvern nu şi-a bătut joc în halul ăsta de Parlament. Să nu vii cu rectificare, ştiind că ai nevoie de rectificare, dar tu faci din pix, prin hotărâri de Guvern. Deci din acest punct de vedere şi legea pensiilor poate fi aprobată în 48 de ore, că ai majoritate”, a mai spus liderul UDMR. 

​Termenul pentru adoptarea legii pensiilor în Parlament este cam scurt, spune la RFI preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Asta după ce premierul Marcel Ciolacu a anunţat la România TV că documentul ar putea fi adoptat până pe 20 noiembrie, în procedură de urgenţă.

Kelemen Hunor critică Executivul în contextul legii pensiilor, pentru că pune dezbaterile parlamentare între paranteze: “Se poate, că au majoritate. Orice se poate, că au 60%. Din punctul meu de vedere, este cam scurt timpul, astăzi suntem pe 1 noiembrie şi încă nimeni nu a văzut proiectul de lege, trebuie să treacă prin două Camere, comisiile de specialitate, plus dialogul social, dar dacă ei doresc şi în 48 de ore se poate, că au majoritate”.

Liderul UDMR spune că “din păcate, Parlamentul în această perioadă a fost pus în paranteză. Nu există rectificare de buget. Deci prin hotărâri de Guvern se distribuie banii. Înseamnă că lipseşte transparenţa şi lipseşte controlul parlamentar. Niciodată, nici o coaliţie, nici un Guvern nu a bătut joc în halul ăsta de Parlament. Să nu vii cu rectificare, ştiind că ai nevoie de rectificare, dar tu faci din pix, prin hotărâri de Guvern. Deci din acest punct de vedere şi legea pensiilor poate fi aprobată în 48 de ore, că ai majoritate”.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentLaszlo Borbely: “Trebuie să punem un cap la cap ceea ce înseamnă inovaţie, ceea ce înseamnă diferite tehnologii noi şi ceea ce înseamnă posibilitate financiară”
Articolul următorPSD, pe primul loc în preferințele românilor la locale – SONDAJUL care dinamitează scena politică: PNL și USR se bat pe locul 2