Președintele UDMR, Kelemen Hunor, îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de dezinformare, în scandalul adoptării tacite a Legii privind autonomia Ținutului Secuiesc. Potrivit liderului UDMR, șeful statului instigă, chiar de la tribuna Cotroceniului, împotriva maghiarilor.

“Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declarație nedemnă pentru un președinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent și periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precedent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan și se instigă împotriva maghiarilor”, a spus președintele UDMR, Kelemen Hunor, într-un comunicat de presă.

“UDMR respinge ferm acest gen de discurs și orice fel de instigare”, mai spune Hunor.

Potrivit liderului UDMR, președintele “trebuie să-și ceară scuze pentru acest derapaj periculos”.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis a criticat dur adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a proiectului care prevede autonomia Ținutului Secuiesc. “În timp ce noi ne luptăm cu pandemia, PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor”, a spus Klaus Iohannis. Totodată, Iohannis a spus că o astfel de lege nu va trece de Palatul Cotroceni. 

Articolul precedentŞedinţă de plen a Camerei Deputaţilor. Proiectul privind amânarea plăţii chiriilor – pe ordinea de zi
Articolul următorAutonomia Ținutului Secuiesc, RESPINSĂ de Senat