Președintele Comisiei de Sănătate din Senat, Laszlo Attila (UDMR), care candidează pentru un nou mandat, a susținut, miercuri seara, în emisiunea „Sinteza Zilei” de la Antena 3, că de o lună și jumătate nu a mai fost convocată Comisia pentru managementul epidemiologic al COVID-19.

Este vorba despre comisia de specialiști, constituită prin ordin al ministrului Sănătății.

Laszlo Attila a precizat că are această informație de la medicul Alexandru Rafila, care este vicepreședinte al comisie.

„Comisia nu s-a întrunit de o lună jumate. Acest comitet nu a fost convocat să se reunească de o lună jumate. Există posibilitatea ca unii membri din acest comitet să fie consultați. Eu de o lună de zile încerc să mă consult cu acești oameni, să evaluez măsurile”, a afirmat Laszlo Attila.

Senatorul UDMR a precizat că specialiștii din această comisie spun de luni de zile că trebuie să creștem capacitatea de testare și capacitatea de a face anchete epidemiologice.

„Acești oameni ne-au prezentat că în acest moment ar trebui să avem o capacitate de testare de 120-150 de mii de teste pe zi”, a susținut președintele Comisiei de Sănătate din Senat.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentTanczos Barna, UDMR: ”Există o înţelegere reciprocă între PSD şi USR ce vizează stabilirea datei alegerilor și organizarea referendumului”
Articolul următor100% TU DECIZI! Gabriela Crețu, senatoarea “femei din toate limbile, uniți-vă”