Președintele grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu, a declarat luni, la Digi24, că în opinia sa coaliția de guvernare ar face o greșeală dacă ar împinge UDMR în afara majorității parlamentare.

„Eu cred ca ar fi o greseala in momentul de fata scoaterea UDMR de la guvernare. Am mai multe argumente. Va fi o vara fierbinte si o majoritate parlamentara cu cat e mai consolidata cu atat e mai puternica. UDMR a demonstrat ca vine la guvernare cu specialisti de calitate, cu oameni care cunosc domeniile unde sunt trimisi. Și UDMR a fost un partener loial. Exista si voci care merg pe alta varainta, ca participarea lor la guvernare e disproportionata in raport cu numarul lor de parlamentari”, a declarat Fenechiu.

Potrivit acestuia, o formulă apropiată de realitate ar putea fi un guvern cu 18 ministere astfel: 8 PSD, 8 PNL, 2 UDMR.

„Cred ca rotatia se va face si nu vor fi mari probleme la negocieri”, a apreciat liderul senatorilor PNL, el afirmând că este vizibilă voința politică în acest sens.

Articolul precedentTanczos Barna: Trebuie să schimbăm modul în care consumăm şi ne comportăm zi de zi faţă de natură
Articolul următorME: Nu se impune modificarea datelor de desfăşurare a examenelor naţionale. Cei mai mulţi angajaţi care au renunţat la protest sunt în judeţul Vâlcea