Ministerul Educaţiei a anuntat astăzi că, în urma întâlnirii cu elevii, părinţii şi sindicaliştii, s-a stabilit că în acest moment nu se impune modificarea datelor de desfăşurare a probelor examenelor naţionale.

Datele centralizare referitoare la grevă arată că cei mai mulţi angajaţi care au renunţat la protest sunt în judeţul Vâlcea.

 Iar 9% dintre salariaţii din Bucureşti au renunţat la protest din data de 1 iunie.

”Ministerul Educaţiei a centralizat constant informaţii statistice privind personalul din învăţământul preuniversitar care a participat la protestul declanşat în data de 22 mai 2023”, anunţă, marţi, instituţia, într-un comunicat de presă.

Situaţia, după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 53/2023, se prezintă astfel:

În perioada 31 mai – 6 iunie, procentul cadrelor didactice care se află în grevă a scăzut cu 4,78 şi, la nivel general, cu 5,26 (personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic).

Faţă de datele primite în 31 mai, astăzi, 6 iunie, se constată că numărul cadrelor didactice care continuă greva a scăzut în toate judeţele, cu excepţia judeţului Covasna (+1,1%), conform Potrivit datelor centralizate de minister.

Articolul precedentLiderul senatorilor PNL: ”Ar fi o greșeală scoaterea UDMR de la guvernare”
Articolul următorKlaus Iohannis: Rusia va continua să fie cea mai mare ameninţare la adresa securităţii europene şi euroatlantice