Ludovic Orban a spus, luni seara, la Realitatea PLUS, că viitorul premier al PNL va fi cel ales, sâmbătă, președinte al partidului. Liderul PNL a specificat că în cazul în care contracandidatul său, Florin Cîțu, va câștiga competiția internă, nu se știe dacă va mai continua ca premier, fiindcă USR-PLUS a pus o condiție pentru a reveni în coaliția guvernamentală.

Întrebat despre scenariile pe acre le are pentru congresul din 25 septembrie Ludovic Orban a răspuns: „Nu vorbim decât cel câștigător. Sunt convins că baza PNL, prin vot liber și secret, va decide ceea ce e bine pentru PNL. Cel mai important lucru e refacerea unității partidului. Al doilea lucru e refacerea coaliției”.

„Premier va fi cel care va fi ales președinte al PNL. Vă spun ca să o știți. În cazul lui Cîțu, dacă o să iasă președinte al PNL, îmi pun serioase semne de întrebare dacă mai poate să fie premier, pentru că dacă vrem să refacem coaliția, care e singura soluiție posibilă, USR a pus o condiție foarte clară”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

„Pentru Guvernul care va fi învestit, guvernarea trebuie să fie pe primul loc, performanța guvernamentală este fundamentală și, la urma urmei, pentru un partid de guvernământ, asta este cartea de vizită. Am pierdut foarte mult din cauza crizei politice, din cauza unor reacții târzii la niște provocări prezente în economie și-n societate și, trebuie să o spune pe aia dreaptă, și din cauza unei inabilități în comunicare”. 

”Am făcut sondaje de opinie și varianta preferată de 50% din populația României e refacerea coaliției de guvernare” a mai spus Ludovic Orban. 

CITEȘTE ȘI: Orban: „Iau în calcul să fiu candidatul PNL la prezidențialele din 2024”

Articolul precedentLudovic Orban vrea refacerea Coaliției: „Este vitală încheierea acestei crize”
Articolul următorLudovic Orban, alertă de GRADUL ZERO: “Se încearcă metode de CONTROL”. Votul la Congres, viciat?