Borboly Csaba, care a condus în ultimi 12 ani Consiliul Judeţean Harghita, a depus, pe 30 octombrie, jurământul pentru cel de-al patrulea mandat în fruntea acestei instituţii, după ce a câştigat detaşat alegerile din 27 septembrie, informează administrație.ro.

Şedinţa în care a fost învestit în funcţie atât noul Consiliu Judeţean cât şi Borboly Csaba s-a ţinut în aer liber, sub coloanele Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, din cauza măsurilor de restricţie impuse de pandemie.

În cadrul ceremoniei, au depus jurământul 24 din cei 25 de consilieri judeţeni ale căror mandate au fost validate de Tribunalul Harghita, iar la final şi-a preluat mandatul şi Borboly Csaba. Acesta a purtat o eşarfă în culorile drapelului naţional pe care i-a împrumutat-o primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, întrucât, potrivit noului Cod Administrativ şi preşedintele de consiliu judeţean trebuie să poarte o astfel de eşarfă, la şedinţa de învestire, lucru care nu se întâmpla până acum.

Borboly Csaba a vorbit, în discursul de învestire despre importanţa solidarităţii şi a colaborării şi a punctat faptul că pentru el este important fiecare locuitor al judeţului.

“Conlucrarea în judeţ trebuie să fie întărită. Trebuie separat şi în cadrul UDMR ce este politc şi ce este administrativ. (…) Pe linie administrativă, de la Bilbor la Băile Tuşnad toţi sunt egali în faţa mea şi serviciile, deciziile, activitatea vor fi echitabile pentru toată lumea (…) Susţin că problema unui singur om este la fel de importantă ca a unui municipiu întreg. Deci, eu nu am primit mandat ca să fac diferenţiere în privinţa adâncimii problemelor. Chiar dacă nu reuşim să rezolvăm, avem obligaţia să spunem de ce nu sau cum se poate” , a declarat presei, Borboly, la finalul şedinţei.

El a vorbit şi de obiectivele pe care le are pentru următorii patru ani, cum ar fi clasificarea Spitalului Judeţean de Urgenţă într-o categorie superioară, astfel încât să devină clinică judeţeană, atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea judeţului sau proiecte dedicate tinerilor care au părăsit judeţul, fermierilor sau mediului de afaceri.

“Eu cred că trebuie să ne axăm pe trei direcţii: direcţia Bucureştiului, unde trebuie în aşa fel trebuie să fie legile şi activitatea guvernamentală încât să susţină judeţul Harghita, ne orientăm şi spre Budapesta, pentru că acele finanţări care vin din partea Guvernului Ungariei sunt foarte importante, dar avem o luptă mare spre Bruxelles, întrucât prin acel mandat pe care l-am primit în Comitetul Regiunilor putem să avem contact direct şi conlucrare directă cu Comisia Europeană, cu instituţiile europene“, a spus Borboly.

Sursa: administratie.ro

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentAmbasadorul României la Viena, Bogdan Mazuru: Nu avem informații despre români răniți în atacul de luni
Articolul următor100% TU DECIZI! Irinel Stativă, fantomă prin Parlament. Picanteriile deputatului “cu de toate”