Sztakics Éva a fost viceprimar al Municipiului Sfântu Gheorghe în ultimii 16 ani.

Pe 23 octombrie, ultima zi lucrătoare a actualului viceprimar, profesoara Sztakics Éva și-a luat rămas bun în cadrul unei conferințe de presă online, reamintind realizările şi proiectele din activitatea sa în cadrul Primăriei.

A fost o perioadă frumoasă din viața mea, sunt bucuroasă că am luat parte la dezvoltarea orașului și cred că am reușit să contribui, cât de cât, la o viață mai bună pentru locuitorii municipiului. Mă voi întoarce în învățământ, de acolo am venit și acolo mă întorc cu mare drag. Am fost 16 ani în această instituție și am simțit că trebuie să fac o schimbare în viața mea. Fiecare om simte acest lucru, și nu pentru că nu mi-a plăcut ce făceam, dar cred că în orice instituție sau în orice sistem este benefică o schimbare. Am fost foarte mult timp aici, vreau să schimb ceva și să lucrez în învățământ, pentru că și până acum a fost cea mai plăcută parte a muncii mele”, a declarat Sztakics Éva.

În timpul celor patru mandate ale lui Sztakics Éva, printre altele autorităţile locale au reconstruit sala de sport a Colegiului „Székely Mikó”, au remodelat curtea interioară, iar din acest an elevii claselor primare pot studia în clădirea renovată a fostului Liceu „Kós Károly”. Vechea clădire a Liceului „Mikes Kelemen” a fost renovată, atelierele Liceului Tehnologic „Puskás Tivadar” au fost modernizate, aici a fost construită o sală de sport, la fel ca la Liceul Tehnologic „Berde Áron”, de asemenea un centru de excelență funcționează în oraş de doi ani, iar cele cinci cabinete stomatologice şcolare au fost renovate.

În ultimii 16 ani, Sztakics Éva a fost implicată în construcția și modernizarea mai multor grădinițe, a noii săli studio a Teatrului, Expoziția Cinegetică, Centrul Ecvestru de la Benedek Mezo, parcul fotovoltaic, construcția pârtiei mici de schi şi recuperarea imobilelor din Şugaş Băi, modernizarea Ştrandului și renovarea Căminului de Bătrâni „Zathureczky Berta”, sau preluarea clădirii cinematografului.

Galopiada Secuiască, cel mai mare și mai prestigios eveniment ecvestru din regiunea noastră, a fost organizat până acum de nouă ori, cu Sztakics Éva printre organizatorii principali.

Vreau să îi mulțumesc doamnei viceprimar pentru implicare, pentru atitudine, pentru loialitate, sunt niște valori care sunt foarte importante într-o colaborare instituțională și între oameni. Cred că a reușit să demonstreze că este foarte bună, și le doresc tuturor celor care lucrează în echipă să aibă colegi care gândesc și acționează în acest fel. A lucrat foarte mult, întotdeauna am putut conta pe ea, au fost momente în care diferite direcții sau instituții au rămas fără conducător și am delegat aceste atribuții către Éva. Întotdeauna, fără să clipească, a acceptat, niciodată nu a spus nu. O să pierd o colegă energică la Primărie, dar voi câștiga o colegă în sistemul educațional, cu care sunt convins că vom putea face lucruri frumoase. Vom lucra în continuare împreună, o să ne lipsească Éva dar rămânem cu siguranță colegi și prieteni”, a subliniat primarul Antal Árpád.

Sursa: Realitatea de Covasna

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 95. Cum nu-i mai satură Dumnezeu pe unii de bani
Articolul următorCandidații UDMR Bistrița Năsăud: ”Vrem să avem grijă de maghiari!”