PNL Harghita consideră că investițiile publice și private sunt principalul motor de dezvoltare al comunităților locale, scrie Ziar Harghita. Planul Național de Redresare și Reziliența, cu fonduri în valoare de 29,2 miliarde euro destinate investițiilor în  energie, transport, turism, sănătate, reziliență economică, educație, reprezintă o oportunitate uriașă pentru fiecare localitate de a realiza investiții publice importante.

Ministerul Dezvoltării a aprobat până în prezent, la nivelul întregii țări, 3.360 de proiecte finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe componentele Valul Renovării și Fondul Local. Județul Harghita are aprobate până în momentul de față, pe cele două componente,  un număr de 93 de proiecte în valoare totală de peste 316 milioane lei. Proiectele depuse vizează mai multe tipuri de investiții: renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale, renovarea energetica a clădirilor publice, construirea de locuințe pentru tineri și pentru specialiști din sănătate și învățământ, dezvoltarea transportului public ecologic, construirea de piste de biciclete, etc.

Lista proiectelor aprobate pentru localitățile din Harghita, AICI

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentKelemen Hunor: „Cred că o creștere de 15-16% a pensiilor este una corectă”
Articolul următorCoaliția, consens pe prețurile la energie – Plafoanele stabilite și noile reguli pentru facturile românilor